Idei si Retete

Prăjitură cu mere și scorțișoară

prajitura cu mere si scortisoara

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 2 căni de mere rase (fără coajă)
  • 1/2 cană de piure de măr nesărat (fără zahăr adăugat)
  • 1/2 cană de iaurt grecesc degresat
  • 1/4 cană de ulei de măsline
  • 2 ouă
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 1 cană de făină integrală
  • 1/2 cană de îndulcitor natural (de exemplu, stevia sau eritritol)
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1/2 linguriță de scorțișoară
  • Un praf de sare

Pentru glazură:

  • 1/2 cană de iaurt grecesc degresat
  • 1 linguriță de miere (sau alt îndulcitor natural la alegere)
  • 1/2 linguriță de extract de vanilie

Instrucțiuni:

  1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și ungeți o tavă de copt cu unt sau folosiți hârtie de copt.
  2. Într-un bol mare, amestecați merele rase, piureul de măr, iaurtul, uleiul, ouăle și extractul de vanilie.
  3. Într-un alt bol, amestecați făina integrală, îndulcitorul, praful de copt, scorțișoara și sarea.
  4. Combinați treptat ingredientele uscate cu cele umede și amestecați până când obțineți o compoziție omogenă.
  5. Turnați aluatul în tava pregătită și nivelati suprafața.
  6. Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când trece testul scobitorii.
  7. În timp ce prăjitura se răcește, pregătiți glazura amestecând iaurtul, mierea și extractul de vanilie.
  8. După ce prăjitura s-a răcit complet, acoperiți-o cu glazura.

Această prăjitură cu mere și scorțișoară cu calorii reduse oferă un gust minunat fără a adăuga multe calorii, făcând-o potrivită pentru sărbătorile de Crăciun.