Ingrediente:
Pentru aluat:
- 2 căni de mere rase (fără coajă)
- 1/2 cană de piure de măr nesărat (fără zahăr adăugat)
- 1/2 cană de iaurt grecesc degresat
- 1/4 cană de ulei de măsline
- 2 ouă
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 1 cană de făină integrală
- 1/2 cană de îndulcitor natural (de exemplu, stevia sau eritritol)
- 1 linguriță de praf de copt
- 1/2 linguriță de scorțișoară
- Un praf de sare
Pentru glazură:
- 1/2 cană de iaurt grecesc degresat
- 1 linguriță de miere (sau alt îndulcitor natural la alegere)
- 1/2 linguriță de extract de vanilie
Instrucțiuni:
- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și ungeți o tavă de copt cu unt sau folosiți hârtie de copt.
- Într-un bol mare, amestecați merele rase, piureul de măr, iaurtul, uleiul, ouăle și extractul de vanilie.
- Într-un alt bol, amestecați făina integrală, îndulcitorul, praful de copt, scorțișoara și sarea.
- Combinați treptat ingredientele uscate cu cele umede și amestecați până când obțineți o compoziție omogenă.
- Turnați aluatul în tava pregătită și nivelati suprafața.
- Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când trece testul scobitorii.
- În timp ce prăjitura se răcește, pregătiți glazura amestecând iaurtul, mierea și extractul de vanilie.
- După ce prăjitura s-a răcit complet, acoperiți-o cu glazura.
Această prăjitură cu mere și scorțișoară cu calorii reduse oferă un gust minunat fără a adăuga multe calorii, făcând-o potrivită pentru sărbătorile de Crăciun.